FAQ: Sigortalı Olmayanlar Sağlık Hizmetini Nasıl Alacak?

Sigortası olmayanlar devlet hastanesinde ameliyat olabilir mi?

Eğer aktif sosyal güvence yoksa, devlet hastanesinde muayene olunabiliyor. Ancak bunun için sigortasız devlet hastanesi muayene ücretini ödemek gerekiyor. Sigortasız hasta muayenesinin devlet hastanesinde ücreti, 2021 yılı için yaklaşık 50 TL. Genel Sağlık Sigortası ‘nın primi de 2021 yılı için 107,33 TL.

Sağlık güvencesi olmayanlar nereye başvuracak?

GSS başvuru işlemleri için Sosyal Güvenlik Kurumuna başvurulması gerekir. Genel Sağlık Sigortası, Sosyal Güvenlik Kurumu kapsamında çalışmayan ve düzenli SGK prim ödemesi yapmayan kişiler adına açılan sigorta koludur.

Sosyal güvencesi olmayanlar ne yapmalı?

Sosyal güvencesi olmayan vatandaşların GSS primi ödeyip ödemeyeceğini ve prim tutarını hesaplamak için bir test yapılır. Bu kapsamdaki kişiler GSS’li oldukları tarihten itibaren ikametgahları olan yerdeki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı şubelerine giderek test yaptırmalıdır.

Genel sağlık sigortası olanlar özel hastaneye gidebilir mi?

Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptıran kişiler, Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile anlaşmalı özel hastanelerde herhangi bir eksta ücret ödemeden tüm tedavilerini yaptırabiliyor.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Ehliyet Alırken Sağlık Raporu Ne Kadar Geçerli?

Devlet hastanesinde ameliyat parası alınıyor mu?

Devlet hastanelerinde ameliyat, muayene ve tahlil ücretleri alınmamaktadır.

Sağlık güvencem olup olmadığını nasıl öğrenebilirim?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna “GSS Borç Dökümü” yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Genel Sağlık Sigortası yani GSS başvuruları SYD ‘ye yapılmaktadır. Kişilerin ikamet ettiği adresteki Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma (SYD) Vakfına giderek bizzat başvuru işlemleri alınmaktadır. Başvuru yapmak isteyen kişiler süre sınırlaması yoktur.

Genel sağlık sigortası başvuru formu nasıl doldurulur?

Tarih, başvuran kişinin adı, soyadı ve imzası eklenmelidir. Başvuru sahibinin ikametgah bilgileri: Adres yazılmalı ve gerekli imza ile mühür bulundurulmalıdır. Sosyal güvenlik sorgulaması: Başvuru sahibinin ve eşinin sosyal güvencesi hakkında bilgi verilmelidir. Vakıf personelinin ad, soyad ve imzası gereklidir.

Genel sağlık sigortasından nasıl yararlanılır?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

Öğrencilere hastane ücretsiz mi?

* Anne veya babası hayatta olup genel sağlık sigortası kapsamında olan 18 yaş altındaki tüm gençler sağlık hizmetlerini anne veya babası üzerinden alabilmektedirler. * Anne ve babası hayatta olmayan 18 yaş altı Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı gençler ise devlet tarafından ücretsiz genel sağlık sigortalısı sayılmaktadır.

Sosyal güvencesi olmayanlar acilde muayene olabilir mi?

Sosyal güvencesi olmayan da acile para ödemeyecek Sağlık Bakanlığı’nın yayınladığı yeni bir genelgeye göre herhangi bir sağlık güvencesi olmayan hasta da, kamu ya da özel hastane acil servislerine başvurması halinde bakılacak.

You might be interested:  Türkiye'nin Ilk Sağlık Bakanı Kim?

Sigortası yok nasıl muayene olur?

Sigortasız hasta olarak sıra beklememeniz için kamuya bağlı devlet hastaneleri, eğitim ve araştırma hastanelerinde muayene olabilmek için randevu almanız gerekmektedir. Randevularınızı Alo 182 ya da MHRS sistemi üzerinden alabilirsiniz.

Özel saglik sigortasi ozel hastanelerde geçerli mi?

Özel hastanelerde SGK anlaşması bulunuyorsa geçerlidir. SGK anlaşmalı özel hastanelerde, SGK’lı vatandaşlar daha uygun fiyatlara tedavi olabilirler. Tamamlayıcı sağlık sigortası yaptırarak da sadece katılım payı ödeyerek ücretsiz olarak özel hastanelerden sağlık hizmeti alınabilir.

Yeşil kartlı hastalar özel hastaneye gidebilir mi?

2- Yeşil kartlı hastalar, 5510 sayılı Kanunun 70 inci maddesi gereği özel sevk kurallarına tabidir. Ancak acil hal durumlarında özel sağlık hizmeti sunucularına doğrudan başvurabilmektedir.

GSS prim borcu olmayanlar özel hastaneye gidebilir mi?

Buna göre, borcunu yapılandıranlardan ancak ilk taksiti ödeyenler ve cari dönemde 60 günden fazla borçları olmayanlar ile bu yurttaşların bakmakla yükümlü oldukları kişiler sağlık hizmetlerinden yararlanabilecek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *