Genel Sağlık Sigortası Affı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek 2015?

Genel Sağlık Sigortası affı ne zaman yürürlüğe girecek?

Başta vergi ve sigorta prim borçları olmak üzere kamuya olan birçok borcun yeniden yapılandırılarak ödenmesine imkan sağlayan 7326 sayılı Yasa 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek mi?

Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Genel sağlık sigortası borcu nasıl silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti hâlinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

Bağkur prim borçları siliniyor mu?

Bağ-Kur sigortalılarının borçları durduruluyor Bağ-Kur sigortalılarının 30 Nisan 2021’den önce prim borcu bulunan hizmetlerine ilişkin süreleri, borçların ödenmemesi halinde durduruluyor.

Prim borcu affı ne zaman yürürlüğe girecek?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden

You might be interested:  Sağlık Hukuku Yüksek Lisans Hangi Üniversitelerde Var?

2021 sicil affı ne zaman yürürlüğe girecek?

Ne zaman yürürlüğe girdi? Düzenleme 9 Haziran 2021 tarihli ve 31506 sayılı Resmî Gazete’de yayımlanarak aynı tarih itibariyle yürürlüğe girmiştir.

Genel sağlık sigortası borcu hangi durumlarda silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

GSS borcu ödenmezse ne olur 2021?

Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borçları otomatik olarak yapılandırılacaktır. GSS borçları için vatandaşlarımızın başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinecektir.

Genel sağlık sigortası primi ne kadar?

Genel sağlık sigortası primi 88.29 liradan 107.32 liraya çıktı. 2020 yılında 88.29 TL olan bu ücret 2021 yılı itibariyle 107.32 TL olacak. Asgari ücret zammı bugün komisyonun son toplantısının ardından Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından duyuruldu.

Genel sağlık sigortası borcu işe girince iptal olur mu?

GSS İptal Ettirme İşlemi Nasıl Yapılır? Genel Sağlık Sigortasının iptali, isteğe bağlı olarak gerçekleşmemektedir. Kişiler, işe başladıklarında otomatik olarak sisteme yatırılan sigorta primlerinin Genel Sağlık Sigortası ‘nı etkilediğini düşündüklerinden iptal başvurusu yapmamaktadır.

GSS prim borcu kimlere çıkar?

Aylık gelirleri asgari ücretin üçte birini (bugün için 1.192,50 lira) aşıyorsa, asgari ücretin yüzde 3’ü kadar (bugün için 107.33 lira) genel sağlık sigortası ( GSS ) primi ödemek zorundalar. Aşmıyor ise primleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

Genel Sağlık Sigortası e-Devlet’ten yapılır mı?

Genel Sağlık Sigortası başvuruları, online ortamda e – devlet üzerinden ve Sosyal Güvenlik Kurumu resmi internet sitesinden gerçekleştirilmektedir. Genel Sağlık Sigortası için belirlenen gelir testi, SGK tarafından takip edilecektir.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Sağlık Raporu Ne Kadar Süre Geçerli?

Bağ-Kur yapılandırma bozulursa ne olur?

13-Yapılandırmalar hangi hallerde bozulacak?

  • Yapılandırma taksitlerinden ilk iki taksitin süresinde ödenmemesi,
  • İlk iki taksit süresinde ve tam olarak ödenmekle birlikte, bir takvim yılı içerisinde ikiden fazla taksitin ödenmemesi veya eksik ödenmesi durumunda yapılandırma bozulacaktır.

Bağ-Kur borcumu nasıl Sildirebilirim?

31 Ekim 2020 tarihi itibarıyla mevcut olan Bağ-Kur prim borçlarınızı SGK’ya başvurarak sildirebilirsiniz. Sildirmek için başvurmasanız da borcunuzu 2021 Ocak ayı sonuna kadar ödememeniz ya da yapılandırmamanız halinde, sigortalılık süreniz SGK tarafından durdurulur ve borcunuz silinir.

Esnaf Bağ-Kur primi ne kadar 2021?

Yeni asgari ücrete göre Bağ-Kur sigortalılarının 2021 ‘de ödeyeceği aylık prim tutarı en az 1.235 lira oldu. Bu tutar, beyan edilecek kazanç tutarına göre 9.257 liraya ulaşabilecek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *