Genel Sağlık Sigortası Borcu Nasıl Silinir 2019?

Genel sağlık sigortası borcu hangi durumlarda silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ne zaman silinecek?

GSS borçları da yapılandırma kapsamında Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin ise 30 Kasım 2021’e kadar gelir testi yaptırması şartıyla borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

Genel sağlık sigortası borcu işe girince iptal olur mu?

GSS İptal Ettirme İşlemi Nasıl Yapılır? Genel Sağlık Sigortasının iptali, isteğe bağlı olarak gerçekleşmemektedir. Kişiler, işe başladıklarında otomatik olarak sisteme yatırılan sigorta primlerinin Genel Sağlık Sigortası ‘nı etkilediğini düşündüklerinden iptal başvurusu yapmamaktadır.

GSS borcu ödenmezse ne olur 2021?

Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borçları otomatik olarak yapılandırılacaktır. GSS borçları için vatandaşlarımızın başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinecektir.

You might be interested:  Nasıl Sağlık Memuru Olunur?

Genel sağlık sigortası borcu nasıl silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti hâlinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

GSS prim borcu kimlere çıkar?

Aylık gelirleri asgari ücretin üçte birini (bugün için 1.192,50 lira) aşıyorsa, asgari ücretin yüzde 3’ü kadar (bugün için 107.33 lira) genel sağlık sigortası ( GSS ) primi ödemek zorundalar. Aşmıyor ise primleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

Genel Sağlık Sigortası primleri nereye ödenecek?

GSS PRİM BORCU NASIL VE NEREDEN ÖDENİYOR? GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir.

Genel sağlık sigortası aylık ne kadar 2021?

Öğrenimini tamamlayıp işe giremeyenler veya çalışmakta iken işsiz kalanlar otomatik olarak GSS ‘li sayılıyor. Bu kişilerin 2021 yılı için ayda 107.32 TL prim ödemeleri gerekiyor.

GSS silinir mi?

Gelir testinde geliri düşük olan vatandaşların tüm borcu silinmiş olacak. Yasa, GSS borcu olanlara önemli bir imkan tanıyor. Buna göre; birikmiş GSS borcu bulunanlar, 31 Aralık’a dek yalnızca anaparayı ödeyerek yükümlülüğünü yerine getirmiş sayılacak. Gecikme faizi-cezası silinecek.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. Eğer borcu zamanında yatırmazsanız gecikme zammı (faiz) giderek artar. Zamanında ödenmeyen primler için gecikmenin olduğu gün sayısı kadar gecikme zammı uygulanır.

GSS prim borcu için nereye itiraz edilir?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) size GSS prim borcunuz olduğunu tebliğ etmişse, bu borca iki şekilde itiraz edebilirsiniz. İlk yöntem, doğrudan SGK ile iletişime geçmektir. İtiraz dilekçesi yoluyla GSS prim borcundan kurtulmayı deneyebilirsiniz.

You might be interested:  Sağlık Yönetimi Yüksek Lisans Tezli Hangi Üniversitelerde Var?

GSS için gelir testi şart mı?

GELİR TESTİ YAPTIRMAK ZORUNLU MU? Gelir testini, 2017 Nisan ayına kadar sigortası olmayan kişilerin yaptırması zorunluyken 6824 sayılı Torba yasa ile bu zorunluluk ortadan kaldırılmıştır. Ardından ise tüm vatandaşlar için sabit bir Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) primi belirlenmiştir.

Genel sağlık sigortası borcu ne olacak?

Nisan 2021 ve öncesine ait GSS borçları otomatik olarak yapılandırılacak. 31 Aralık’a kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası silinecek. Otomatik olarak yapılandırılan GSS borçları e-devlet üzerinden öğrenilebiliyor.

GSS borcu nasıl silinir 2021?

Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin ise 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testi yaptırması şartıyla borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *