Okuyucular soruyor: Genel Sağlık Sigortası Prim Borcu Hangi Bankaya Yatıyor?

Genel Sağlık Sigortası prim borcu hangi bankaya ödenir?

GSS PRİM BORCU NASIL VE NEREDEN ÖDENİYOR? GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir.

Genel Sağlık Sigortası ödemesi nereye yapılır?

Ödeme için başvuru şartı aranmıyor. SGK ile anlaşmalı bankalar aracılığıyla ödenebiliyor. Prim borcunun internet bankacılığı kanalıyla veya kredi kartıyla ödenmesi mümkün olduğu gibi, sokağa çıkma kısıtlamasından muaf olarak eve en yakın banka şubelerine giderek de ödenebilecek.

Genel sağlık sigortası primi ne kadar?

Aylık GSS primi 2020 yılında 88.29 TL, 2021 yılında ise 107.32 TL üzerinden ödeniyor.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ödenmezse ne olur?

Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borcu ödenmediği takdirde ceza ve gecikme zammı (faizleri) uygulanabilir. Eğer GSS borcu zamanında ödenmezse Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) tarafından icra ve haciz yoluna başvurulup borcun tahsil edilmesini isteyebilir.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu nasıl silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30.11.2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti halinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

You might be interested:  Sağlık Bakanlığı Alımları Ne Zaman?

2021 GSS aylık ne kadar?

Öğrenimini tamamlayıp işe giremeyenler veya çalışmakta iken işsiz kalanlar otomatik olarak GSS ‘li sayılıyor. Bu kişilerin 2021 yılı için ayda 107.32 TL prim ödemeleri gerekiyor.

GSS borcu ödenmezse ne olur 2021?

Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borçları otomatik olarak yapılandırılacaktır. GSS borçları için vatandaşlarımızın başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinecektir.

GSS prim borcu neden çıkar?

Aylık gelirlerinin asgari ücretin üçte birini aşıp aşmadığı gelir testi ile tespit ediliyor. Ancak çoğu kişi gelir testi yaptırmıyor. Gelir testi yaptırmayınca da her ay, ilgili ayda geçerli olan asgari ücretin yüzde 3’ü tutarında GSS primi hesabına borç yazılıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

GSS yapilandirma nasıl yapılır 2021?

Yapılandırmadan yararlanacak vatandaşların, SGK’ya prim borçları için son başvuru tarihi 31 Ağustos 2021, peşin ve ilk taksit son ödeme tarihi ise 1 Kasım 2021. Bağ-Kur sigortalılar ve isteğe bağlı sigortalılar ve primini kendisi ödeyen vatandaşlar, yapılandırma müracaatlarını e-Devlet üzerinden yapabiliyor.

Sadece sağlık sigortası ne kadar?

Genel sağlık sigortası primi 88.29 liradan 107.32 liraya çıktı. 2020 yılında 88.29 TL olan bu ücret 2021 yılı itibariyle 107.32 TL olacak.

Zorunlu genel sağlık sigortası kimleri kapsıyor?

Sigortalı olan kişinin kendisi ve bakmakla yükümlü olduğu kişiler, herhangi bir sağlık sorunları sonucunda sağlık yardımı alabiliyorlar. 18 yaşını geçen her birey zorunlu olarak GSS kapsamına alınıyor. 18 yaş altı çocuklar, anne ve babanın tesciline bakılmaksızın GSS kapsamındadır.

2021 30 günlük sigorta primi ne kadar?

Asgari ücretli bir çalışanın 30 günlük prim ücreti ise 956 lira 47 kuruştur. Bir işte çalışmayıp sadece genel sağlık sigortası (GSS) ödeyenlerse aylık 107,33 Türk Lirası ödeyecek.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Becayiş Nasıl Yapılır Sağlık Bakanlığı?

GSS borcumu ödemezsem ne olur?

Genel Sağlık Sigortası (GSS) prim borçlarının 30 Nisan 2021 tarihine kadar peşin veya taksitler halinde ödenmesi durumunda, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Sosyal güvenlik primleri ödenmezse ne olur?

İşçinin SGK priminin eksik ödenmesi halinde işverene idari para cezası uygulanır. Eksik prim cezası yanı sıra işçinin işverene karşı hakları olduğunu da vurgulamak gerekir. SGK primi eksik ödenen işçi hizmet gün sayısının yeniden hesaplanması için hizmet tespit davası açma hakkına sahiptir.

Genel sağlık sigortası kaç ay ödenmezse?

GSS primini kendileri ödeyen kişilerin ve Bağ-Kur’luların sağlık hizmetlerinden faydalanabilmeleri için SGK’ya 60 günden fazla prim borçlarının bulunmaması gerekiyor. Bu durumdaki kişiler eğer 60 günden fazla prim borçları olursa sağlık hizmetlerinden faydalanamıyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *