Okuyucular soruyor: Nikah Için Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Nikah için sağlık raporu kaç gün sürüyor?

Evlilik için sağlık raporu kaç günde alınır, çıkar? Sağlık raporu alma süresi müracaat edeceğiniz kuruma göre farklılık göstermektedir. Şayet özel bir hastaneye nikah işlemleri için sağlık raporundan dolayı başvuruda bulunursanız birkaç saat içerisinde tüm işlemlerinizi halledebilirsiniz.

Evlilik için hangi testler yapılıyor?

Bu gün evlilik öncesinde yaptırılan testler; Hepatit B taraması için:HbsAg Testi. Hepatit C taraması için: Anti HCV Testi. Sfilis (Frengi) için: VDRL Testi. Kan Grubu Analizi ve Hemogram(Tam Kan Sayımı) Testleri.

Evlilik için sağlık raporu ayrı ayrı alınır mı?

Evlilik için sağlık raporu veren hastaneler hangileri diye merak edenler için hemen açıklayalım: Evlilik sağlık raporu tetkiklerini aile hekimliklerinde, toplum sağlığı merkezlerinde, devlet hastanelerinde ya da özel hastanelerde yaptırabilirsin.

Evlilik için sağlık raporunda neler var?

Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir. Kan testleri ile beraber kan grubu belirlenir ve hepatit, frengi ve AIDFS gibi hastalıkların var olup olmadığı kontrol edilir. Ayrıca çiftlerin kan uyuşmazlığı olup olmadığı da kan testleri ile belirlenmektedir.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Sağlık Ocağındaki Doktoru Nereye Şikayet Edilir?

Sağlık raporu almak ne kadar sürer?

Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur.

Evlilik sağlık raporu kan testi aç karnına mı?

Evlilik için sağlık raporu aç karnına yaptırabileceğiniz kan tahlilleri içeriyor. Evlilik sağlık raporu için gerekli testlerin içeriğinde yer alan akciğer röntgeni ile olası bir verem hastalığının, kan tahlili ile de akdeniz anemisi, aids, hepatit gibi olası hastalıkların tetkiki yapılıyor.

Evlenmeye engel olan hastalıklar nelerdir?

Evliliğe engel olarak kabul edilen bulaşıcı hastalıklar; frengi, bel soğukluğu, yumuşak şankı, cüzam ve veremdir.”dedi.

Evlilik öncesi tarama testleri nedir?

Evlilik Öncesi Tarama Testi, evlilik planlayan çiftler için yapılır ve en yaygın genetik kan hastalıkları olan orak hücreli anemi, talasemi ile hepatit B, hepatit C, HIV gibi bir dizi genetik ve enfeksiyöz hastalıkları tarar.

Evlilikte kan uyuşmazlığı hangi gruplarda olur?

Kan uyuşmazlığı kan grubu ile değil kanınızda ki Rh faktörü ile ilgilidir. Yalnızca kadının Rh negatif, erkeğin ise Rh pozitif olduğu durumlarda uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh negatif, erkek Rh pozitif ise uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh pozitif, erkek Rh negatif ise uyuşmazlık yoktur.

Evlilik muayenesi nasıl yapılır?

Öncelikle tüm tetkikleri öğrenmek için evlenme dairesine başvurmak şarttır. Ardından bir sağlık kuruluşuna gidip istenilen muayene, kan alımı gibi işlemler yerine getirilir. Bu sonuçları da aile hekimine onaylatmak gerekir. Artık imzalı sağlık raporunuz hazır!

Evlilikte kan testinde nelere dikkat edilmeli?

Evlilik öncesi testleri nelerdir?

  • Kan Grubu Tayini ile kan uyuşmazlığı araştırması
  • Hemogram (tam kan sayımı) ile anemi (kansızlık) araştırması
  • HBsAg ve anti-HBs testi ile Hepatit B virüsü araştırması
  • Anti-HCV testi Hepatit C virüsü araştırması
  • VDRL/RPR testi ile sifiliz (frengi) araştırması
You might be interested:  FAQ: Sağlık Kurumları Işletmeciliği Hangi Bölüm?

Sağlık raporu nasıl alınır?

Sağlık raporunu en kolay şekilde almak için aile hekiminizden randevu alabilirsiniz. Randevunuzu almak için aşağıdaki sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz:

  1. Sağlık ocakları (aile hekiminiz)
  2. Özel hastaneler.
  3. Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler.

Evlenemez raporu kimlere verilir?

Akıl hastaları, evlenmelerinde tıbbi sakınca bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla anlaşılmadıkça evlenemezler. Evlenmeye engel hastalığının bulunmadığını, resmi sağlık raporu ile belgelendirmeyenler evlenemezler.

Kan Uyuşmazliği evliliğe engel mi?

Kan uyuşmazlığı genellikle, baba pozitif, anne negatif iken olmaktadır. Eğer baba negatif, anne pozitif ise kan uyuşmazlığı önemini kaybetmektedir. Kan uyuşmazlığı, evliliğe engel değildir. Ancak çocuk yapmayı planlayan çiftler, çocuk doğmadan önce önlemini almalıdır.

Nikah için akciğer filmi nerede çekilir?

Bu sağlık raporları da hükümet tabipliği, sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezleri’nden alınabiliyor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *