Okuyucular soruyor: Sağlık Bakanlığı Eş Durumu Tayini Ne Kadar Sürede Sonuçlanır 2018?

Doktor eş durumu tayini kaç günde çıkar?

Bunların içerisinde eş durumu, öğrenim durumu tayinleri azami olarak bir hafta içerisinde sonuçlandırılır.

Eş durumu tayin kaç günde belli olur?

Daha çok atama talebinde daha yoğun olan bakanlık, atama sonuçlarını yaklaşık 2 ay içerisinde sonuca kavuşturmaktadır. Daha az atama talebinin bulunduğu dönemlerde ise süreç 1 ay gibi kısa bir süre içerisinde sonuçlanmaktadır.

Sağlık Bakanlığı eş durumu tayini nasıl oluyor?

Eşi farklı bir kurumda çalışan ve eşinin yanına nakil olmak isteyen sağlık personeli için, naklen gitmek istediği yerin kendi unvan ve branşında C veya D hizmet grubunda olup olmadığına bakılır. Eğer C veya D ise nakli eşinin görev yaptığı yere yapılır. Aksi halde ilgili kurumla koordinasyon sağlanır.

3 1 de eş durumu var mı?

MEB’de 3 + 1 olan kişi 3 yılı doldurunca Sağlık Bakanlığında çalısan eşin yanına tayin isteyebilir. Sağlık Bakanlığında olan eş, MEB’de çalılan eşin yanına eş kadrolu olmadığından tayin isteyemez. O yüzden en yakın zaman MEB’de çalışan eşin 3 yılı doldurup tayin istemesi gerekir.

2021 sağlık ataması olur mu?

Geçen yıl 29 bin 844 sağlık personeli alımı yapıldı 30 bin kadro çok değil ve 2021 yılında çok rahatlıkla yeni 30 bin sağlık personeli ataması yapılabilir.

You might be interested:  Sık sorulan: Sağlık Meslek Lisesi Hangi Bölüm Daha Iyi?

Eş durumu tayini için nikah ne zaman olmalı 2020?

CEVAP: Eş durumundan faydalanabilmek için belli bir süre şartı bulunmamaktadır. Yani nikâhın yapıldığı tarihten itibaren gerekli evraklarla başvurmanız durumunda mazeret durumunuz değerlendirilecektir.

Polis eş durumu tayini kaç günde belli olur 2020?

Genel atama döneminde bazı polis memurlarının tayin yerleri açıklansa bile kimisi ilçeleri bekliyor kimisi de 2 aya yakın süredir atama bekliyor. Henüz kesin bir netlik olmasa da bazı kişiler eş durumu tayin sonuçlarının 10-15 gün içerisinde açıklanabileceğini söylüyor.

Eş durumu tayini yıl içerisinde ne zaman istenebilir?

Eş durumundan tayin hakkı sadece memur çiftler için geçerli değil. Şart kaldırıldı, artık eşi memur olmayan da ‘ eş durumundan tayin ‘ isteyebilir. Ancak bu durumdaki kişiler için son iki yılda en az 360 gün prim şartı aranıyor. Aile birliğinin sürdürülebilmesi için memurlarda eş durumundan tayin hakkı söz konusudur.

Polis memuru eşinin memleketinde çalışabilir mi?

Personel kendisi veya eşinin doğum yeri ya da nüfusa kayıtlı olduğu hangi illere atanabilir? Personel, nüfusa kayıtlı olduğu yere atanamaz. Bayan personel için evlenmeden önce nüfusa kayıtlı olduğu yer esas alınır.

Asker eşinin yanına tayin isteyebilir mi?

Askeri personelin eş durumundan tayin taleplerinde, artık eşin devlet memuru olma şartı aranmayacak. Eşleri sigortalı çalışanlar askerler de “eş durumu” gerekçesiyle tayin isteyebilecek. Ancak bu durumdaki personel, eşinin son 2 yıl içerisinde en az 360 gün sigortalı hizmette bulunduğunu belgelemek zorunda.

Eş durumu tayini nasıl olur?

Eşin kamu personeli olmadığı ve bulunduğu yerde 360 gün SGK primi ödemiş olarak çalışıyor durumda olması hâlinde, eşin çalıştığı yere atama yapılır. Vali, belediye başkanı, milletvekili, noter veya muhtar gibi görevlerde bulunan eşlerin çalıştığı yere atama yapılır.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Sağlık Bakanlığı Iş Başvurusu Nasıl Yapılır?

3 1 tayin hakkı nedir?

* 3 + 1 atanan personel, İşe başladıktan 1 yıl sonra olmak üzere ve eşinin devlet memuru (kadrolu) olmak şartıyla sözleşmeli olarak çalıştığı süre boyunca sadece eş durumu tayini yapabilir diğer tayinleri yapamaz. Eş durumu tayini Ocak ve Temmuz aylarında ilan edilen kuralarla yapılır.

3 1 ne zaman tayin isteyebilir?

Sözleşmeli sağlık personeli, 3 yılını doldurup devlet memurluğuna geçmesi halinde mazeret tayinlerinden yararlanmakta diğer tayinleri yapabilmesi için 3 + 1 yıl süresi olan toplam 4 yılı tamamlaması gerekmektedir.

3 1 kimleri kapsıyor?

663 sayılı KHK ile ilk önce “4+2” olarak getirilen daha sonra “ 3 + 1 ” olarak revize edilen sisteme göre birçok kurumda 29 Ekim 2016 tarihinden önceki sözleşmeli personeller “süresiz sözleşmeli”, bu tarihten sonraki sözleşmeli personeller ise “ 3 + 1 ” sistemine dahil edildi. 29 Ekim 2016 tarihinden önce işe başlayan bir

3 yılını dolduran sözleşmeli öğretmen il dışı tayin isteyebilir mi?

Doğrudan Bakanlık merkez teşkilâtına bağlı eğitim kurumlarında görev yapan öğretmenler, istemeleri halinde zorunlu çalışma yükümlülük durumları da dikkate alınmak suretiyle, üç yıllık çalışma süresi şartı aranmadan yer değiştirme isteğinde bulunabileceklerdir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *