Okuyucular soruyor: Sağlık Lisans Tamamlama Nasıl Yapılır?

AÖF sağlık lisans Tamamlama kimler başvurabilir?

Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2020 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir.

2021 2022 lisans Tamamlama Başvuruları Ne Zaman?

2. 2021 – 2022 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 31/08/ 2021 (Saat: 15:30) – 06/09/ 2021 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.

Lisans tamamlama kimler başvurabilir?

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK), belirlenen sağlık ön lisans programlarından 19 Kasım 2014’ten önce mezun olan adaylar, Sağlık Lisans Tamamlama Programı’na 31 Ağustos-06 Eylül tarihleri arasında başvurabilecek. Başvurular, YÖK’ün internet sitesinden veya e-fevlet aracılığıyla yapılabilecek.

Sağlıkta lisans tamamlama kaç yıl?

AUZEF’e bağlı olan Sağlık Yönetimi Programı, iki yıllık açık öğretim lisans tamamlama programıdır.

Sağlıkta lisans tamamlamada hangi bölümler seçilebilir?

Lisans tamamlama lisans tamamlama bölümleri ise acil yardım ve afet yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, insan kaynakları yönetimi, biyoloji, kimya, hemşirelik, odyoloji, fizik, çocuk gelişimi şeklinde açıklandı.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Sağlık Meslek Liseleri Nasıl?

Saglikta lisans tamamlama 2014 sonrasi mezunlara olacak mi?

Bu durum hakkında Sağlık-Sen tarafından 2014 yılında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan söz alınmış ve 2014 sonrası mezunlar için 2020 yılının Haziran ayında bu engel kaldırılmıştır.

Saglıkta lisans tamamlama 2021 kayıtları ne zaman?

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri 23-28 Eylül 2021 (23:59) tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden yapılacaktır. 5

AÖF Lisans Tamamlama için DGS şart mı?

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2021-2022 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2021 Dikey Geçiş Sınavına ( DGS ) girmek zorundadırlar.

ATA AÖF lisans tamamlama kayıtları ne zaman?

Lisans Tamamlama Kayıtları Elektronik kayıt işlemlerini 23 – 28 Eylül 2021 tarihleri arasında e-Devlet Kapısı üzerinden veya Öğrenci Bilgi Sistemi üzerinden online olarak yapabileceklerdir.

Lisans tamamlama kayıtları ne zaman?

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri, YKS e- kayıt tarihlerini takiben, 9-17 Eylül 2020 (23:59) tarihleri arasında, kayıt işlemleri ise 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Helitama kimler başvurabilir?

HELİTAM programına başvuru için; 2014 yılında yayınlanan 6569 sayılı Kanun gereğince,19.11.2014 tarihinden önce hemşirelik önlisans programları ile YÖK tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından mezun olarak diploma alanlar programa başvuru hakkına sahiptirler.

Sınavsız lisans tamamlama nedir?

Lisans tamamlama, ülkemizde iki yıllık ön lisans bölümleri okuyanların DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girerek dört yıllık lisans bölümlerinde okumaya hak kazanıp eğitimlerinin sonunda dört yıllık üniversite diploması aldıkları sürecin halk arasında bilinen adıdır.

DGS ile lisans tamamlama kaç yıl?

Dikey Geçiş Sınavı ( DGS ), üniversitelerin (açık öğretim de dahil) ön lisans yani 2 yıllık programlarında okuyup mezun olan kişilerin lisans programlarına yani 4 yıllık programlara geçiş yapabilmelerini sağlayan bir sınav türüdür.

You might be interested:  Okuyucular soruyor: Sağlık Bakım Teknisyeni Ne Iş Yapar?

Sağlıkta lisans tamamlama 2018 başvuruları ne zaman?

Başvurular 17 Ağustos 2018 tarihine kadar YÖK tarafından açılan başvuru sayfasından yapılacak. Adaylar başvuru aşamasına e-devlet şifresi ile giriş yaparak ulaşabilecek. Sağlıkta lisans tamamlama bölümleri için TIKLAYINIZ.

Iş sağlığı ve güvenliği hangi bölümden lisans tamamlama?

İş sağlığı ve güvenliği mezunu olarak adayların DGS ile geçiş hakkı olan, iş sağlığı ve güvenliği DGS bölümleri şunlardır:

  • Acil Yardım ve Afet Yönetimi.
  • İşletme.
  • İşletme Yönetimi.
  • İş Sağlığı ve Güvenliği (4 Yıllık)
  • Sağlık Yönetimi.
  • Sosyal Hizmet.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *