Okuyucular soruyor: Yabancıların Genel Sağlık Sigortası Nasıl Yapılır?

Yabancı uyruklu vatandaşların genel sağlık sigortalılığı ne şekilde yapılmaktadır?

İçişleri Bakanlığı Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından, uluslararası koruma başvurusu veya statüsü sahibi ve vatansız olarak tanındıkları tarihten itibaren herhangi bir sağlık güvencesi olmayan ve ödeme gücü bulunmayan kişiler 1 ay içerisinde Kurumumuza bildirilerek genel sağlık sigortalısı olarak tescil edilirler.

Yabancılar sağlıktan nasıl yararlanır?

Yabancı uyruklu kişiler, genel sağlık sigortasından yararlanmak için en yakın sosyal güvenlik merkezine bizzat başvurmalıdır. Türkiye genelinde bu başvuruyu yapmak için 600’den fazla sosyal güvenlik merkezi bulunuyor.

Sağlık aktivasyonu nasıl yapılır?

Oturma izni (ikamet tezkeresi) belgesi, geçici vatandaşlık numarası ve vatandaşı olduğu ülkede sosyal güvencesi olmadığına dair beyan ve taahhüt belgesiyle en yakın sosyal güvenlik il müdürlüğü veya sosyal güvenlik merkezine başvuru yapılması halinde sağlık aktivasyon işlemi yapılmaktadır.

Yabancilara sigorta yapılıyor mu?

Çalışma izni uygulaması ile sosyal güvenlik işlemleri birbiriyle irtibatlı olmakla birlikte, her ikisi ayrı mevzuattlardır. 6735 sayılı Uluslararası İşgücü Kanunu kapsamında çalışma izni olmayan veya çalışma izninden muaf olan yabancılar SGK’ya sigortalı olarak bildirilebilir.

You might be interested:  Soru: Sağlık Hizmetleri Myo Ne Demek?

Genel Sağlık Sigortası aktif mi?

E-devlet sistemine şifreniz ya da mobil imzanız ile giriş yaptıktan sonra sağ üstte yer alan arama kutucuğuna “GSS Borç Dökümü” yazarak arama yaptığınızda karşınıza ilk çıkan Genel Sağlık Sigortası Tescil ve Prim Borcu Sorgulama linkine tıklayarak sorgulama sayfasına ulaşabilirsiniz.

Genel Sağlık Sigortası ile ameliyat olunur mu?

SGK estetik ameliyat giderini öder mi? Cevap: Kazaya, hastalıklara veya doğumla ilgili nedenlere bağlı olarak ortaya çıkan durumlarda estetik amaçlı yapılan her türlü sağlık hizmeti ile estetik amaçlı ortodontik diş tedavilerinin giderleri SGK tarafından karşılanır.

Yabancılar insanlar devlet hastanesinde muayene olabilir mi?

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) yabancılara tüm devlet hastaneleri ve kliniklerinde yatarak veya ayakta tedavi hizmetlerine erişim hakkı vermektedir. Hâlihazırda Türkiye’de geçerli ikamet iznine sahip olupbir iş sözleşmesi bulunmayan yabancılar ise SGK’ye aylık prim ödeyerek sağlık hizmetlerinden yararlanabilirler.

Yabancılar için Hastane Randevu Nasıl Alınır?

kimlik numarasına sahip olan yabancı uyruklu kişiler 182 numaralı telefondan hastane randevusu alabilir. Telefonla randevu alırken en erken bir gün sonrasına randevu alabilirsiniz.

Yabancılar için sağlık raporu nereden alınır?

Tam teşekküllü sağlık raporları için mutlaka devlet hastaneleri veya rapor verme yetkisi bulunan özel hastaneleri ziyaret etmeniz gerekiyor. Sağlık raporu için istenen evraklar ise; kimlik belgesi, 2 adet fotoğraf ve başvuru belgesidir.

Sağlık sigortası ne zaman aktif olur?

Sigorta şirketiyle oluşturulan başlangıç tarihinden itibaren 3 ay sonra aktif hale getirilir.

SGK Aktivasyon ne demek?

Yeni işe başlayıp 30 gün primi ödenen sigortalının hastane ve eczane ihtiyaçlarını aktif hale getirilip sağlık hizmeti alma hakkına sağlık aktivasyonu denir. Aktivasyon işlemizi yapmadan sağlık hizmetlerinden faydalanamazsınız.

SSK aktif olması ne demek?

Çalışan işçi, memur, esnaf, tüccar, çiftçi, muhtar ve isteğe bağlı sigortalılara aktif sigortalı diyoruz. Emekli, malul, ölen sigortalının eşi ve çocukları ile sürekli iş göremezlik geliri alanlara da pasif sigortalı diyoruz.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Laborant Ve Veteriner Sağlık Okuyan Kpss De Nasıl Tercih Vermeli?

Yabancı uyruklu SGK girişi nasıl yapılır?

YABANCI ÇALIŞANLARIN SOSYAL GÜVENLİĞİ Yurtiçinden yapılan başvurularda çalışma izni başlangıç tarihini izleyen 30 gün içinde, yurtdışından yapılan başvurularda ise yabancının yurda giriş tarihinden itibaren 30 gün içinde SGK sigortalı girişinin, en az Bakanlığımıza beyan edilmiş ücret üzerinden, yapılması zorunludur.

Türkiye’de herhangi bir işveren nezdinde iş sözleşmesi ile çalışan yabancılar zorunlu olarak hangi sigorta primine tabi tutulmuştur?

5510 sayılı Kanun, işverenlere, çalışanın yabancı uyruklu veya Türk asıllı olup olmaması ayrımı yapmaksızın tüm çalışanların sigortalı işe giriş bildirgesi, genel sağlık sigortası giriş bildirgesi, aylık prim ve hizmet belgeleri gibi belge ve işlemlerin usulüne uygun olarak süresinde yapılmasını zorunlu kılmıştır.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *