Sağlık Lisans Tamamlama Ne Zaman Başlıyor?

2021 lisans Tamamlama Başvuruları Ne Zaman?

YÖK, sağlıkta lisans tamamlama başvurularının 31 Ağustos-6 Eylül 2021 tarihleri arasında alınacağını duyurdu. Peki 2021 YÖK sağlıkta lisans tamamlama başvurusu nasıl yapılır? İşte başvuru ekranı..

2022 Sağlıkta lisans tamamlama ne zaman?

2021- 2022 eğitim-öğretim yılı için Sağlık Lisans Tamamlama Programı’na ilişkin başvuru ve tercih işlemleri, 31 Ağustos saat 15.30’da başlayacak ve 06 Eylül 2021 saat 17.00’de sona erecek. Başvurular, YÖK’ün internet sitesinden veya e-fevlet aracılığıyla yapılabilecek.

Lisans tamamlama kimler başvurabilir?

Yükseköğretim Kurulu’nca (YÖK), belirlenen sağlık ön lisans programlarından 19 Kasım 2014’ten önce mezun olan adaylar, Sağlık Lisans Tamamlama Programı’na 31 Ağustos-06 Eylül tarihleri arasında başvurabilecek. Başvurular, YÖK’ün internet sitesinden veya e-fevlet aracılığıyla yapılabilecek.

Sağlıkta lisans tamamlama hangi bölümler?

Lisans tamamlama lisans tamamlama bölümleri ise acil yardım ve afet yönetimi, iş sağlığı ve güvenliği, sağlık yönetimi, sosyal hizmet, insan kaynakları yönetimi, biyoloji, kimya, hemşirelik, odyoloji, fizik, çocuk gelişimi şeklinde açıklandı.

AÖF lisans Tamamlama için DGS şart mı?

Meslek Yüksekokulları ve Açıköğretim Fakültesi önlisans programları son sınıf öğrencileri ve mezunları, 2021-2022 öğretim yılında Açıköğretim, İktisat ve İşletme Fakültelerine dikey geçiş yapmak istiyorlarsa 2021 Dikey Geçiş Sınavına ( DGS ) girmek zorundadırlar.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Pulse Ne Demek Sağlık?

Sınavsız lisans tamamlama nedir?

Lisans tamamlama, ülkemizde iki yıllık ön lisans bölümleri okuyanların DGS’ye (Dikey Geçiş Sınavı) girerek dört yıllık lisans bölümlerinde okumaya hak kazanıp eğitimlerinin sonunda dört yıllık üniversite diploması aldıkları sürecin halk arasında bilinen adıdır.

Ön lisansı lisansa tamamlama nasıl olur?

Ön lisans eğitimini almış olsanız da bunu lisans diplomasına tamamlama şansınız var. Bunun yollarından biri Dikey Geçiş Sınavı (DGS) bir diğeri de geçmek istediğiniz lisans programının taban puanını tutturmak.

Sağlıkta lisans tamamlama için DGS şart mı?

Yeni kanun neticesinde 2014 yılı sonrası sağlık ön lisans programlarından mezun olanlar lisans öğrenimine geçebilmek için DGS (Dikey Geçiş Sınavı)’ye girmeleri şart koşulmuştur.

Ilitam başvuruları ne zaman?

2. 2019-2020 eğitim-öğretim yılı için İlahiyat Lisans Tamamlama Programına ilişkin başvuru ve tercih işlemleri 17/07/2019 (Saat:15:30) – 24/07/2019 (Saat:17:00) tarihleri arasında Başkanlığımız resmi internet sitesi üzerinden e-Devlet aracılığı ile yapılacaktır.

Lisans tamamlama kayıtları ne zaman?

Yerleştirme sonuçlarına göre bir programa kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri, YKS e- kayıt tarihlerini takiben, 9-17 Eylül 2020 (23:59) tarihleri arasında, kayıt işlemleri ise 21-25 Eylül 2020 tarihleri arasında yapılacaktır.

Saglıkta lisans tamamlama 2021 kayıtları ne zaman?

Üniversitemize kayıt hakkı kazanan adayların elektronik kayıt işlemleri 23-28 Eylül 2021 (23:59) tarihleri arasında www.turkiye.gov.tr adresinden yapılacaktır. 5

Helitama kimler başvurabilir?

HELİTAM programına başvuru için; 2014 yılında yayınlanan 6569 sayılı Kanun gereğince,19.11.2014 tarihinden önce hemşirelik önlisans programları ile YÖK tarafından belirlenen sağlık önlisans programlarından mezun olarak diploma alanlar programa başvuru hakkına sahiptirler.

AÖF sağlık Lisans Tamamlama kimler başvurabilir?

Başkanlığımızca belirlenen sağlık önlisans programlarından 19.11.2014 tarihinden önce mezun olan adaylar 2020 Sağlık Lisans Tamamlama Programına başvurabilmektedir.

You might be interested:  Pmyo Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Laborant ve Veteriner sağlık Lisans Tamamlama hangi bölümleri tercih edebilir?

Laborant ve veteriner sağlık mezunu olarak adayların DGS ile geçiş hakkı olan, laborant ve veteriner sağlık DGS bölümleri şunlardır:

  • Biyoloji.
  • Veteriner.
  • Hayvansal Üretim.
  • Tarımsal Biyoteknoloji.
  • Moleküler Biyoloji ve Genetik.
  • Zootekni.

Odyometri DGS ile hangi bolumlere gecis yapabilir?

Odyometri mezunu olarak adayların DGS ile geçiş yapabildiği, odyometri DGS bölümleri şunlardır:

  • Fizik.
  • Fizik Mühendisliği.
  • Optik ve Akustik Mühendisliği.
  • Odyoloji.
  • Özel Eğitim Öğretmenliği.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *