Sık sorulan: Sağlık Ocağı Hangi Hastalıklara Bakar?

Sağlık ocakları ne işe yarar?

Sağlık ocakları her türlü koruyucu hekimlik hizmetleri, hastaların muayene ve tedavisi, sağlık ocağına kayıtlı şahısların sağlık sicillerini tutmak ile mükelleftir. Sağlık ocağı hekimleri tedavi edemedikleri vakaları, hastaneye sevki gereken acil vakaları vb. durumlarda hastaları hastaneye sevk ederler.

Aile hekimine neden gidilir?

Aile hekimi, kendi sorumluluğu altındaki bireyleri bir hastalık çerçevesinde değil, bütüncül bir yaklaşımla riskler, sağlık koşulları, psikososyal çevre ve mevcut diğer akut veya kronik sağlık sorunları ile birlikte bir bütün olarak değerlendirir.

Aile hekimliği nedir ne yapar?

Aile hekimi, kişilerin sağlık durumlarını inceleyen, tedavi eden ve hastalıkların gelişmesini önlemek için düzenli sağlık taramaları yapan doktor grubuna verilen isimdir. Aile hekimi, başka bir uzmanlık dalını gerektiren ciddi rahatsızlıkları, konunun uzmanına veya uygun bir kliniğe yönlendirir.

Aile Hekimliği Polikliniği neye bakar?

Aile Hekimi Polikliniği (Uz.Dr.Murat YILDIZ) Birey ve ailelere sürekli ve çok yönlü sağlık hizmeti veren, biyolojik, klinik ve davranış bilimleriyle iç içe olan, faaliyet alanı içinde, tüm yaş gruplarını, her iki cinsiyeti, tüm sistemleri ve bütün hastalıkları kapsayan bir uzmanlık alanıdır.

Aile sağlığı merkezlerinde hangi hizmetler?

Aile Sağlığı Merkezlerinde; birinci basamak teşhis ve tedavi edici sağlık hizmetleri ile ilgili poliklinik hizmeti, aşılamalar, bebek izlemleri, çocuk izlemleri, gebe ve lohusa izlemleri, 15 – 49 yaş kadın izlemleri, tarama programları, belli yaş gruplarına yönelik periyodik sağlık kontrolleri, ulusal hastalık kontrol

You might be interested:  Hızlı Cevap: Ehliyet Yenileme Sağlık Raporu Ne Kadar Süre Geçerli?

Aile Hekimliği hangi testleri yapar?

Aile hekiminden randevu alınarak ücretsiz olarak yaptırılacak check-up’ta vatandaşların kan basıncı, kan şekeri, kan kolesterol ve yağ düzeyleri, EKG yani kalp grafisi, idrar tahlilleri, karaciğer ve böbrek fonksiyon testleri ile kanser taraması yapılacak.

Aile hekimi ücret alınıyor mu?

Hayır, ücretsizdir. Muayene, aşılama, enjeksiyon, pansuman, birinci basamakta yapılan tahlil ve film hizmetleri tamamıyla ücretsizdir. Bu işlemler için herhangi bir sosyal güvence aranmamaktadır. Yazılan reçeteler ise kişilerin sosyal güvencesinin durumuna göre ödenmektedir.

Aile hekimine gitmek zorunlu mu?

Hastalar ilk üç ay için Sağlık Müdürlüğü tarafından kendileri için belirlenen Aile Hekimine gitmek zorundadırlar. Eğer hasta başka Aile Hekimine muayene için giderse o hekim, kendi bakmakla yükümlü olduğu nüfus içinde olmayan, bu hastaya istemezse bakmayabilir veya isterse misafir hasta olarak bakabilir.

Aile hekiminin branşı nedir?

Aile Hekimliği, çocuk, genç, yaslı tüm bireylere hem koruyucu hem de tedavi edici sağlık hizmetleri sunan uzmanlık dalıdır. Aile hekimleri dahili, jinekolojik, çocuk sağlığı, ruhsal sorunlarla ilgili temel hastalıkları tedavi edici ve koruyucu sağlık bilgilerine sahip uzman doktorlardır.

Aile hekimliği sistemi nasıl işliyor?

Aile hekimleri hastalarını sadece tedavi etmekle kalmaz, onları hastalanmadan önce de korumaya çalışır. Bu amaçla kişiye yönelik koruyucu hizmetler içinde aşılama, yaşam tarzı değişiklikleri için danışmanlık yapma, bebek ve çocuk izlemi, gebe izlemi, aile planlaması hizmetlerini sunar.

Aile hekimleri uzman doktor mu?

Aile Hekimliği uzmanı, hizmet verdiği kişilerin fiziksel, ruhsal ve sosyal durumunu yakından bilen ve bu açılardan sağlıklı hallerinin devamlılığı ve geliştirilmesi için çalışan uzman hekimdir. Ülkemizde bu donanımı kazanmak için uzmanlık eğitimi süresi 3 yıldır.

Aile hekimliği uygulamaları nelerdir?

Birinci basamakta verilmesi gereken bireye ve topluma yönelik koruyucu sağlık hizmetlerini sunmak, Kronik hastalıklarda sürekli bakım ve tedaviyi sağlamak, bu tür hastalığı olan kişileri izlemek, Bireylerin yaşam kalitelerini ve sağlık düzeylerini geliştirmeye çalışarak toplumun gelişmesine katkı sağlamak.

You might be interested:  Sık sorulan: Anadolu Sağlık Meslek Lisesi Mezunları Ne Iş Yapar?

Aile hekimim nerede?

Aile hekiminizi öğrenmek için (www.turkiye.gov.tr) adresi üzerinden girmeniz yeterlidir. E-Devlet sistemine T.C. kimlik numaranız ve e-Devlet şifrenizi girdikten sonra sorgulama butonuna “ Aile Hekim Bilgisi Sorgulama” yazıp aile hekiminizi öğrenebilirsiniz.

Aile hekimliğinde check up nasıl yapılır?

Aile hekimlerimiz tarafından verilen bu hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız internetten veya 182 numaralı çağrı merkezimizi arayarak, Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden aile hekimlerinden randevu alarak ücretsiz bu programdan istifade edebileceklerdir’ dedi.

Aile hekimi hastaneye sevk edebilir mi?

Tasarıya göre, aile hekiminden sevk almadan hastanelere gidilemeyecek, hastaneler de sevksiz hasta kabul etmeyecek. Hastanın hangi basamaktaki hastaneye sevkedileceğine aile hekimi karar verecek.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *