Sık sorulan: Sağlık Ocağına Hamilelik Kaydı Nasıl Yapılır?

Hamilelik sağlık ocağına bildirilmeli mi?

Gebeliğinden emin olan anne adaylarının ilk yapması gereken Aile Sağlığı Merkezine giderek bağlı olduğu aile hekimine veya aile sağlığı elemanına bildirimde bulunmaktır. Bir Kadın-Doğum uzmanına veya hastanede takip düşünenlerin de mutlaka aile sağlığı merkezine kayıt olması gerekir.

Sağlık ocağına kayıt yaptırmak için ne gerekli?

Yazılı talep ile kişinin kendisinin seçmek istediği aile hekimine veya ilgili Toplum Sağlığı Merkezine / İlçe Sağlık Müdürlüğüne bizzat başvuru ile yapılabilmektedir.

Hamilelikte sağlık ocağı hangi tahlilleri yapar?

* Tam kan sayımı, idrar tahlili, ABO + Rh tayini (kan grubu), hepatit (sarılık) belirteçleri, Toxoplazma, Rubella ve CMV Ig tayini, tiroid fonksiyonlarını belirlemek adına en azından TSH tayini, ilk muayenede yapılan testlerdendir.

Gebelik için aile hekimine bildiriliyor mu?

Aile hekimlerine yardımcı olması için de kısa adı GEBESİS olan, Gebe Bebek Takip Sistemi kuruldu. Bu sistemde gebelik testi yapan tüm test merkezleri gebelik test sonuçlarını sisteme yüklüyor. Sisteme yüklenenlerin TC Kimlik Numaraları hangi aile hekimine bağlı ise gebelik durumu o aile hekimine de bildiriliyor.

You might be interested:  Soru: Sağlık Olsun Ne Demek?

Aile hekimine gitmek zorunlu mu?

Hastalar ilk üç ay için Sağlık Müdürlüğü tarafından kendileri için belirlenen Aile Hekimine gitmek zorundadırlar. Eğer hasta başka Aile Hekimine muayene için giderse o hekim, kendi bakmakla yükümlü olduğu nüfus içinde olmayan, bu hastaya istemezse bakmayabilir veya isterse misafir hasta olarak bakabilir.

Hamile kalmadan önce aile hekimine gidilir mi?

Gebe kalmadan ortalama 3 ay önce hekime gitmelisiniz.

Aile hekimliği kaydı nasıl yapılır?

İlgili İlçe Sağlık Müdürlüğüne veya kayıt olmak istediğiniz aile hehimine bizzat başvurarak, Sağlık Bakanlığının Kişisel Sağlık Uygulaması olan “e-nabız” sistemi üzerinden Aile hekimi kaydı oluşturabilir ya da Aile Hekiminizi değiştirebilirsiniz.

Sağlık ocağı nakli nasıl yapılır?

Aile hekimini değiştirmek için Sağlık Bakanlığı’nın düzenlediği Aile hekimi değiştirme başvuru formunu doldurmanız gerekmektedir. Formda ikametgah sebebiyle değişiklik yapıyorsanız bununla ilgili seçeneği işaretliyorsunuz.

Aile Hekimi Değiştirme nereden yapılır?

İNTERNET ÜZERİNDEN AİLE HEKİMİ DEĞİŞİKLİĞİ NASIL YAPILIR? Aile hekiminizi değiştirmek için ALO 182 MHRS çağrı merkezini arayarak sizinle iletişime geçen temsilciye talebinizi iletebilirsiniz.

Gebelik boyunca hangi testler yapılır?

İkili, üçlü, dörtlü tarama testleri ve anne kanında serbest fetal DNA testi tarama testleridir. Bu nedenle bu testlerde yüksek risk çıktığı durumlarda kesin tanıyı koymak için gebelik haftasına göre koryon villus biopsisi, amniosentez veya kordosentez yapılması gerekir.

Aile hekimi hangi testleri yapar?

Aile Sağlığı Merkezimizde bakılabilen tetkikler:

  • Kan sayımı(Hemogram)
  • Biyokimya.
  • Tiroid fonksiyon testleri.
  • Gebelik testi.
  • Kan grubu tayini.
  • Hepatit markerları
  • Bulaşıcı hastalıklar(VDRL, HIV)
  • Vitaminler.

Sağlık Ocağında kan değerlerine bakılıyor mu?

Sağlık ocaklarında hastanelerde yapılan pek çok kan tahlili yapılmaktadır. Her gün belli bir saate kadar alınan kanlar, en yakın devlet hastanesine gönderilir.

Gebelik takibi nasıl yapılır?

Kan ve idrar testleri ile gebelik tanısı konulduktan yaklaşık 2 hafta sonra gebelik kesesi ultrason ile görülebilir. Bu dönemde gebelik kesesinin rahim içinde olup olmadığına bakılarak dış gebelik durumu kontrol edilir. Yaklaşık 1-2 hafta sonra vajinal ultrasonla bebeğin kalp atışları tespit edilebilir.

You might be interested:  FAQ: Sağlık Meslek Lisesi Mezunları Ne Olabilir?

Sağlık ocağında yapılan gebelik testi sonucu ne zaman çıkar?

Sağlık ocağında yaptıracağınız tahlillerin sonuçlarını ertesi gün alabilmek için saat 13:00’ten önce kan vermeniz gerekiyor. Cuma günü yapılan tahlillerin sonuçları ise pazartesi günü açıklanır.

Sağlık ocağında bebeğin kalp atışı ne zaman duyulur?

Hamilelik sürecinde anne ve baba adayları en çok bebeğin kalp atışlarının ne zaman duyulduğunu merak ediyor. Bebeğin kalp atışlar 6-8 hafta iken duyulabilir. Kişinin gittiği hastane veya doktoruna bu süre zarfında başvurması halinde bebeğin kalp atışları duyulabilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *