Soru: Evlilik Için Sağlık Raporu Ne Kadar?

Evlilik için sağlık raporu nasıl alınır?

Evlilik için sağlık raporu nasıl alınır diye merak ediyorsan hemen anlatalım: Başvuru yapacağın evlendirme dairesinden istenen tüm tetkikleri öğrenip, bir sağlık kuruluşunda bu işlemleri gerçekleştirebilirsin. Bu tetkiklerin sonuçlarını aile hekimine onaylatarak, aile hekimi imzalı sağlık raporunu alabilirsin.

Evlilik için sağlık raporunda neler var?

Nikah işlemleri için gerekli olan sağlık raporunda genellikle kan tahlili ve akciğer filmi istenmektedir. Kan testleri ile beraber kan grubu belirlenir ve hepatit, frengi ve AIDFS gibi hastalıkların var olup olmadığı kontrol edilir. Ayrıca çiftlerin kan uyuşmazlığı olup olmadığı da kan testleri ile belirlenmektedir.

Evlilik için sağlık raporu kaç günde çıkar?

Devlet yani kamu hastanelerine başvuru yapmanız durumunda ise işlemlerin tamamlanması ve raporunuzu almanız neredeyse 1 günü bulabilmektedir. Evlilik için sağlık raporunda neler var, istenenler, detayları nelerdir?

Evlilik için sağlık raporu aç karnına mı?

Evlilik için sağlık raporu aç karnına yaptırabileceğiniz kan tahlilleri içeriyor. Evlilik sağlık raporu için gerekli testlerin içeriğinde yer alan akciğer röntgeni ile olası bir verem hastalığının, kan tahlili ile de akdeniz anemisi, aids, hepatit gibi olası hastalıkların tetkiki yapılıyor.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nereye Yapılacak?

Evlilik muayenesi nasıl yapılır?

Öncelikle tüm tetkikleri öğrenmek için evlenme dairesine başvurmak şarttır. Ardından bir sağlık kuruluşuna gidip istenilen muayene, kan alımı gibi işlemler yerine getirilir. Bu sonuçları da aile hekimine onaylatmak gerekir. Artık imzalı sağlık raporunuz hazır!

Evlilik için kan testinde nelere bakılır?

EVLİLİK ÖNCESİ TESTLERİ

  • Kan Grubu Tayini ile kan uyuşmazlığı araştırması
  • Hemogram (tam kan sayımı) ile anemi (kansızlık) araştırması
  • HBsAg ve anti-HBs testi ile Hepatit B virüsü araştırması
  • Anti-HCV testi Hepatit C virüsü araştırması
  • VDRL/RPR testi ile sifiliz (frengi) araştırması

Evlenemez raporu kimlere verilir?

Akıl hastaları, evlenmelerinde tıbbi sakınca bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla anlaşılmadıkça evlenemezler. Evlenmeye engel hastalığının bulunmadığını, resmi sağlık raporu ile belgelendirmeyenler evlenemezler.

Kan Uyuşmazliği evliliğe engel mi?

Kan uyuşmazlığı genellikle, baba pozitif, anne negatif iken olmaktadır. Eğer baba negatif, anne pozitif ise kan uyuşmazlığı önemini kaybetmektedir. Kan uyuşmazlığı, evliliğe engel değildir. Ancak çocuk yapmayı planlayan çiftler, çocuk doğmadan önce önlemini almalıdır.

Nikah için akciğer filmi nerede çekilir?

Bu sağlık raporları da hükümet tabipliği, sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezleri’nden alınabiliyor.

Sağlık raporu ne zaman çıkar?

Heyet raporu genel olarak ortalama 3 ve ya 4 gün içinde alınabilir. Özellikle tam teşekküllü sağlık raporu için 7 iş günü belirlenmiştir. Heyet raporunun çıkması 7 iş gününü bulur. Bunun yanı sıra heyet raporu 90 gün kadar geçerli olacaktır.

Evlilik öncesi hangi testler yapılıyor?

Bu gün evlilik öncesinde yaptırılan testler;

  • HIV enfeksiyonları(AIDS): Anti HIV Testi.
  • Hepatit B taraması için:HbsAg Testi.
  • Hepatit C taraması için: Anti HCV Testi.
  • Sfilis (Frengi) için: VDRL Testi.
  • Kan Grubu Analizi ve Hemogram(Tam Kan Sayımı) Testleri.
  • Akdeniz Anemisi(Talasemi) için:Hemoglobin Elektroforezi Testi.
You might be interested:  Aile Hekimim Hangi Sağlık Ocağında?

Evlilik işlemleri ne kadar sürüyor?

12- Nikah İşlemleri Kaç Gün Sürer? Nikah işlemleri için gerekli belgeleri toparlamak, mesai saatlerinde alınacak belgeler, belgelerin alınacağı yerlerin birbirine olan uzaklığı gibi durumlar söz konusu olduğunda 2 veya 4 gün arasında tamamlanabileceğini söyleyebiliriz.

Kan tahlili yaptırmak için aç olmak gerekir mi?

Acil durumlar ve tokluk şekeri analizi dışında çoğunlukla tahliller hasta aç iken yapılmaktadır. Bazı hastalar neden tok karna tahlil yapılmadığını sorgulamaktadır. Sindirilen besinler bağırsaklardan emilir ve daha sonra kan dolaşımına katılır. Kanda bazı seviyeler yükselerek değerlerini değiştirir.

Sağlık raporu nasıl alınır?

Sağlık raporunu en kolay şekilde almak için aile hekiminizden randevu alabilirsiniz. Randevunuzu almak için aşağıdaki sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz:

  1. Sağlık ocakları (aile hekiminiz)
  2. Özel hastaneler.
  3. Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *