Soru: Genel Sağlık Sigortası Affı Ne Zaman Yürürlüğe Girecek 2016?

Prim borcu affı ne zaman yürürlüğe girecek?

TBMM Genel Kurulunda kabul edilen, milyonlarca vatandaşı ilgilendiren Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına İlişkin Kanun, Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. 30 Nisan 2021 itibarıyla kesinleşmiş, vergi, harç ve SGK prim borçları ile cezalar yeniden

Genel Sağlık Sigortası prim borcu ne zaman silinecek?

GSS borçları da yapılandırma kapsamında Bugüne kadar hiç gelir testi yaptırmamış ve ödeme gücü olmadığı tespit edilenlerin ise 30 Kasım 2021’e kadar gelir testi yaptırması şartıyla borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecek.

SGK prim borçları siliniyor mu?

Genel Sağlık Sigortası Borçları da Yapılandırma Kapsamında GSS prim borcu bulunanların 31 Aralık 2021 tarihine kadar anapara borçlarının tamamını ödemesi halinde, gecikme cezası ve zammının tamamı silinecek.

Bağkur borç affı ne zaman yürürlüğe girecek?

30.04.2021 (Nisan ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak, prim borçları silinecektir. Faaliyetlerine devam edenlerin ise sigortalılıkları 01.05.2021 itibariyle yeniden başlatılacaktır.

SGK prim borcu affı ne zaman çıkacak 2020?

SGK, prim borcu bulunan 4/b (tarım dahil) sigortalılarının borçlarını 1 Şubat 2021 tarihine kadar ödememeleri veya yapılandırma kanunu kapsamında yapılandırmamaları halinde; 31 Ekim 2020 (Ekim ayı dahil) tarihinden önceki prim borcu bulunan hizmetleri durdurularak prim borçları siliniyor.

You might be interested:  FAQ: Beykent Sağlık Myo Nerede?

Bağkur affı ne zaman yürürlüğe girecek 2021?

Başta vergi ve sigorta prim borçları olmak üzere kamuya olan birçok borcun yeniden yapılandırılarak ödenmesine imkan sağlayan 7326 sayılı Yasa 9 Haziran 2021 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Genel sağlık sigortası borcu nasıl silinir?

Daha önce hiç gelir testi yaptırmamış GSS sigortalılarının, 30 Kasım 2021 tarihine kadar gelir testine başvurmaları ve hane içindeki gelirlerinin asgari ücretin brüt tutarının üçte birinden az olduğunun tespiti hâlinde GSS prim borçları silinecek ve primleri devlet tarafından ödenecektir.

GSS borcu ödenmezse ne olur 2021?

Nisan 2021 ve öncesine ait Genel Sağlık Sigortası ( GSS ) borçları otomatik olarak yapılandırılacaktır. GSS borçları için vatandaşlarımızın başvuru yapmasına gerek bulunmamaktadır. 31 Aralık 2021 tarihine kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası ve zammı silinecektir.

GSS prim borcu kimlere çıkar?

Aylık gelirleri asgari ücretin üçte birini (bugün için 1.192,50 lira) aşıyorsa, asgari ücretin yüzde 3’ü kadar (bugün için 107.33 lira) genel sağlık sigortası ( GSS ) primi ödemek zorundalar. Aşmıyor ise primleri devlet tarafından karşılanıyor. Bu nedenle de GSS prim borcu birikiyor.

Genel Sağlık Sigortası prim borcu silinecek mi?

Nisan 2021 ve öncesine ait GSS borçları otomatik olarak yapılandırılacak. 31 Aralık’a kadar ana para borcun tamamının ödenmesi halinde bu borca ilişkin gecikme cezası silinecek.

Yapılandırması bozulan borç nasıl ödenir?

Söz konusu borçlar, borçlunun tercihlerine göre, İnteraktif Vergi Dairesi’nden, Gelir İdaresi Başkanlığının mobil uygulamasından, “www.gib.gov.tr” adresindeki ” Borç Sorgulama ve Ödeme” bölümünden 02.00-23.45 saatleri arasında anlaşmalı bankaların banka kartı/kredi kartı, banka hesabından havale yöntemi, yabancı ülkede

SGK prim borcu nasıl ödenir?

GSS ödemeleri bankalarda, PTT şubelerinden ya da e-devlet sistemi üzerinden ödenmektedir. Başkan Recep Tayyip Erdoğan’ın onayıyla beraber yürürlüğe girecek olan GSS borçları siliniyor. Birikmiş GSS borcu olanlar, 31 Aralık tarihine kadar sadece anaparayı ödeyerek yükümlülüğünü yerine getirmiş olacak.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Sağlık Ve Sosyal Yardım Bakanlığı Ne Zaman Kuruldu?

2020 Bağ-Kur affı çıktı mı?

Buna göre, vatandaşların, 31 Ekim 2020 tarihinden bu yana olan Bağ-Kur borçlarını dondurma hakları olacak. Bu durum itibari ile SGK’ya Bağ-Kur borcu olan vatandaşların, ödemedikleri döneme ait borçları silinecek. Bağ-Kur prim borçları silindikten sonra emeklilik sürelerine dahil edilmeyecek.

Geriye dönük Bağ-Kur tescili çıkacak mı?

Vergi ve SGK prim borçlarının yapılandırılmasına imkan sağlayan 7326 sayılı Yapılandırma Yasası, babanız gibi Bağ-Kur kapsamında çalışması olup da kayıt ve tescilini yaptırmamış olanlara geçmişe dönük Bağ-Kur tescili ve borçlanma hakkı vermiyor.

Bağ-Kur ihya ne demek?

Yapılandırma yasasının Resmi Gazete’de yayımlanıp yürürlüğe girmesinin ardından belirtilen durumda olan Bağkur ‘lular daha az ödeme yaparak ihya (canlandırma) imkanına sahip olacak. 2008’den başlayarak çeşitli kanunlarla Bağkur prim borcunu ödemeyen kişilerin prim borçları silindi ve sigortalılık süreleri donduruldu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *