Soru: Nikah Sağlık Raporu Nasıl Alınır?

Evlilik raporu için kan tahlili aç karnına mı?

Evlilik için sağlık raporu aç karnına yaptırabileceğiniz kan tahlilleri içeriyor. Evlilik sağlık raporu için gerekli testlerin içeriğinde yer alan akciğer röntgeni ile olası bir verem hastalığının, kan tahlili ile de akdeniz anemisi, aids, hepatit gibi olası hastalıkların tetkiki yapılıyor.

Evlilik için sağlık raporu ayrı ayrı alınır mı?

Evlilik için sağlık raporu beraber mi alınır, birlikte mi alınır, ayrı ayrı alınır mı? Bu konuda en çok karıştırılan husus çiftlerin aynı anda mı sağlık raporu almak için başvuruda bulunacaklardır. Aynı anda sağlık raporu almanıza gerek yoktur.

Nikah için sağlık raporu hangi testler?

Evlilik öncesi testleri nelerdir?

  • Kan Grubu Tayini ile kan uyuşmazlığı araştırması
  • Hemogram (tam kan sayımı) ile anemi (kansızlık) araştırması
  • HBsAg ve anti-HBs testi ile Hepatit B virüsü araştırması
  • Anti-HCV testi Hepatit C virüsü araştırması
  • VDRL/RPR testi ile sifiliz (frengi) araştırması

Evlilik muayenesi nasıl yapılır?

Öncelikle tüm tetkikleri öğrenmek için evlenme dairesine başvurmak şarttır. Ardından bir sağlık kuruluşuna gidip istenilen muayene, kan alımı gibi işlemler yerine getirilir. Bu sonuçları da aile hekimine onaylatmak gerekir. Artık imzalı sağlık raporunuz hazır!

You might be interested:  Sık sorulan: Sağlık Bilgi Teknikerliği Ne Iş Yapar?

Evlilik için kan testinde nelere bakılır?

Evlilik sağlık raporu için genellikle kan tahlili ve akciğer filmi isteniyor. Kan tahlilinde kan grubunun belirlenmesinin yanı sıra, hepatit, frengi ve AIDS gibi hastalıkların olup olmadığına da bakılıyor.

Evlilik öncesi kan uyuşmazlığı nedir?

Kan uyuşmazlığı kan grubu ile değil kanınızda ki Rh faktörü ile ilgilidir. Yalnızca kadının Rh negatif, erkeğin ise Rh pozitif olduğu durumlarda uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh negatif, erkek Rh pozitif ise uyuşmazlık oluşabilir. Kadın Rh pozitif, erkek Rh negatif ise uyuşmazlık yoktur.

Evlilik sağlık raporu kaç para?

Sağlık raporu alırken genellikle 50 ile 75 TL aralığında bir ücret ödenmektedir. Fakat heyet raporu alınıyor ise bu ücret 150 ile 200 TL arasında olmaktadır.

Evlilik için sağlık raporu kaç ay geçerli?

Rapor için gereken tetkikleri, devlete bağlı tam teşekküllü devlet hastanelerinde, aile hekiminin yönlendirmesi ile yaptırırsan herhangi bir ücret ödemen gerekmiyor. Evlilik sağlık raporu geçerlilik süresi ise 6 ay.

Sağlık raporu nasıl alınır?

Sağlık raporunu en kolay şekilde almak için aile hekiminizden randevu alabilirsiniz. Randevunuzu almak için aşağıdaki sağlık kuruluşlarına başvurabilirsiniz:

  1. Sağlık ocakları (aile hekiminiz)
  2. Özel hastaneler.
  3. Özel tıp merkezleri, poliklinik ya da muayenehaneler.

Evlilik sağlık raporu için kaç fotoğraf gerekli?

4-Çiftlerin evlilik için sağlık raporu. Alınacak sağlık raporu aile hekimliklerinden (Raporlar imzalı, kaşeli ve resimli olmalıdır) ya da devlet hastanelerinden temin edilebilir. 5- Vesikalık 4 adet fotoğraf (Fotoğrafın son altı ay içinde çekilmiş, 4,5×6 ebatında olması gerekmektedir.

Devlet hastanesinden sağlık raporu nasıl alınır?

Heyet Raporu Nasıl Alınır? Heyet raporu alabilmek için mutlaka Sağlık Bakanlığı tarafından onaylanmış tam teşekküllü bir hastaneden randevu alınması gerekmektedir. Bu rapor hem devlet hastanelerinden hem de özel hastanelerden alınabilir. Hastaneye gidildikten sonra muayene olmadan önce matbu dilekçe doldurulmalıdır.

You might be interested:  E-devlet Genel Sağlık Sigortası Başvurusu Nasıl Yapılır?

Evlilik için akciğer filmi nereden alınır?

Bu sağlık raporları da hükümet tabipliği, sağlık ocakları, Ana Çocuk Sağlığı ve Aile Planlama Merkezleri’nden alınabiliyor.

Evlilik öncesi hangi testler yapılıyor?

Bu gün evlilik öncesinde yaptırılan testler;

  • HIV enfeksiyonları(AIDS): Anti HIV Testi.
  • Hepatit B taraması için:HbsAg Testi.
  • Hepatit C taraması için: Anti HCV Testi.
  • Sfilis (Frengi) için: VDRL Testi.
  • Kan Grubu Analizi ve Hemogram(Tam Kan Sayımı) Testleri.
  • Akdeniz Anemisi(Talasemi) için:Hemoglobin Elektroforezi Testi.

Hangi hastalığı olanlar evlenemez?

Evliliğe engel olarak kabul edilen bulaşıcı hastalıklar; frengi, bel soğukluğu, yumuşak şankı, cüzam ve veremdir.”dedi.

Hangi akıl hastaları evlenemez?

Akıl hastaları, evlenmelerinde tıbbi sakınca bulunmadığı resmi sağlık kurulu raporuyla anlaşılmadıkça evlenemezler. Bir akıl hastalığı varsa hastalığın tanısı, seyri, tedaviye uyumu, tedaviye cevabı, kişinin sosyal-ekonomik-kültürel durumu birlikte değerlendirilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *