Soru: Sağlık Bakanlığında Sosyolog Ne Iş Yapar?

Hangi kurumlarda sosyolog kadrosu var?

Sosyoloji mezunları için kamu sektöründe Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler, Sağlık, Adalet, Tarım, Milli Eğitim, Kültür ve Turizm, Gençlik ve Spor ve İçişleri gibi çeşitli bakanlıklar; Bölgesel Kalkınma Ajansları, TÜBITAK, YÖK, TRT, Türkiye İstatistik Kurumu, Emniyet Genel Müdürlüğü, Ulusal Ajans, Türk Patent Enstitüsü

Devlette sosyolog maaşları ne kadar?

Yeni mezun olmuş bir sosyolog işe girerken genellikle asgari ücretle özel sektörde iş bulabiliyor. Fakat kamuda çalışan bir sosyolog ise, 4.000 TL ile 6.000 TL arasında maaş alıyor.

Sosyologlar ne kadar maaş alıyor?

Devlette sosyolog maaşları 4.5 bin TL civarında, üniversitelerde 5-6 bin TL seviyesinde, özel sektörde ise 3-4 bin TL civarında değişmektedir.

Sosyolog ataması var mı?

Üniversitelerin sosyoloji bölümlerinden her yıl yaklaşık 9 bin öğrenci mezun oluyor ancak 5 yıldır sosyolog ataması yapılmıyor. Konuya ilişkin Meclis Başkanlığı’na kanun teklifi veren CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, ataması yapılmayan sosyologların yaşadığı mağduriyete dikkat çekti.

Sosyologlar sosyal hizmet uzmanı olabilir mi?

Kısaca sosyoloji mezunları sosyal çalışmacı kadrolarının vazgeçilmez mesleklerinden biridir. Ayrıca sosyal çalışma kadrolarına sadece sosyoloji mezunları değil, yakın lisan mezunları da atanabilmektedir. Sosyal Çalışma bu anlamda bir iş’tir ve bu iş kadrosuna pek çok meslek mensubu katılabilir.

You might be interested:  Hızlı Cevap: Genel Sağlık Sigortasına Nasıl Başvuru?

Aöf sosyoloji Bölümü mezunları öğretmen olabilir mi?

Bilindiği üzere MEB, 2011 yılında yaklaşık yirmi bin civarında olan rehber öğretmen açığını kapatmak için “ sosyoloji ” alanından mezun olan kişilere rehber öğretmenlik alanına geçiş hakkı tanımıştı. Bugün alan değişiklikleri sürecinde sosyoloji alanı mezunlarının rehber öğretmenlik alanına geçişine müsaade edilmiyor.

Sosyolog devlette ne iş yapar?

Birçok sosyolog belediyeler, kaymakamlıklar, yerel yönetimler, uyuşturucu bağımlılığın önlenmesi için bölgesel refah merkezlerinde, sosyal politika merkezlerinde, kültürel yerel merkezlerde, gençlik merkezlerinde ve yaz kamplarında yönetici, danışman ve araştırmacı olarak istihdam edilmektedir.

Sosyoloji mezunları işsiz kalır mı?

Dr. Coşkun: “ Sosyoloji Mezunlarının İstihdam Sorunu Olmayacak”

Sosyologlar hangi hizmet sınıfında?

Söz konusu hükme dayanılarak 10/12/2010 tarihli ve 27781 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan 27/9/2010 tarihli ve 2010/1092 Bakanlar Kurulu Kararı ile Sosyolog unvanı 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 36 ncı maddesinin birinci fıkrasının Teknik Hizmetler Sınıfı başlıklı II numaralı bendi kapsamına alınmıştır.

Sosyolog ne kadar maaş alır 2020?

Bu nedenle bu alanda görev yapan veya çalışmak isteyen kişiler devlette istihdam edilmek istemektedir. Türkiye’de 2020 sosyolog maaşları devlette 4 bin TL ile 6 bin TL arasında değişirken özel sektörde 2 bin 500 TL ile 4 bin TL arasında değişmektedir.

Ünlü sosyologlar kimlerdir?

Sosyoloji tarihindeki en ünlü 21 düşünürden oluşan bu listeye göz atarak bu sosyologlar hakkında daha fazla bilgi edinin.

  • Auguste Comte. Christophe LEHENAFF / Getty Images.
  • Karl Marx. Peter Phipp / Getty Images.
  • Emile durkheim.
  • Max Weber.
  • Harriet Martineau.
  • WEB Du Bois.
  • Alexis de Tocqueville.
  • Antonio Gramsci.

Sosyolog nerede iş bulur?

Sosyoloji (Türkçe) Bölümünden mezun olan öğrenciler sosyolog olarak, kamuda ve özel sektördeki pek çok alanda çalışma imkânı yakalar. Sosyoloji mezunları; Formasyon alarak, MEB’e bağlı okullarda ve üniversitelerde, Felsefe Grubu Öğretmeni unvanıyla çalışabilir.

You might be interested:  Soru: Mersin Sağlık Müdürü Kim?

Her yıl kaç sosyolog mezun oluyor?

TBMM’ye verdiği kanun teklifiyle Devlet Memurları Kanunu’nda değişiklik yapılmasını isteyen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, sosyoloji bölümlerine 2020’de yerleşen öğrenci sayısının 7 bin 752 kişi olduğuna dikkat çekti.

4 yıllık sosyoloji mezunları ne iş yapar?

Sosyoloji Bölümü Mezunu İş Olanakları Nelerdir?

  • Gazetecilik ve medya,
  • Bankacılık ve finans,
  • Reklamcılık,
  • Sigortacılık,
  • Araştırma merkezleri,
  • Sivil toplum kuruluşları,
  • Yazarlık,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *